Stazama južne Srbije

Sportsko udruženje ”Stazama juga” je dobrovoljna, nevladina, nepolitična i neprofitna sportska organizacija, osnovana kao udruženje radi organizovanog obavljanja sportskih aktivnosti članova (sportista) u oblasti sporta a naročito u sledećim granama sporta: planinsko/brdsko planinsko  trčanje, atletika, ekstremni sportovi, planinarstvo sa posebnim osvrtom na očuvanje prirode u Republici Srbiji.

Projekti kroz koje udruženje želi da realizuje svoje aktivnosti su: Niška treil liga, Stazama južne Srbije i promocija Niške transverzale.

Rukovodstvo

Nenad Živković
Instruktor
Višegodišnje iskustvo u orijentirngu/planinarskoj orijentaciji i planinskom trčanju, član PSK “Mosor“ , član reprezentacije Planinrskog saveza Srbije u planinarskoj orijentaciji, višegodišnji učesnik Treking lige Srbije, Nacionalne serije u skajraningu, Lige u planinarskoj orijentaciji PSS-a i drugih trka u Srbiji i okruženju. Aktivno učesnik u organizaciji planinske trke “Suva trail“ i “Topla voda trail“ u PSK “Mosor“ Niš.
Miljan Ristić
Osnivač
Višegodišnje planinarsko iskustvo, planinarski vodič III kategorije u PK “Železničar“ Niš, aktivno se bavi planinskim trčanjem (višegodišnji učesnik Treking lige Srbije, i drugih trka u Srbiji i okruženju). Lično vodio organizaciju trke “Rocky trail“ 2021. i 2022 godine u PK “Železničar“ Niš, trka je u anketi sajta trcanje.rs proglašena za II najbolju treil trku u Srbiji.

Naši projekti

Niška trail liga

Osnovna ideja organizacije Niške “trail“ lige je da svojim sugrađanima predstavi kroz organizaciju trka na planinama/klisurama u okolini grada Niša (Suva Plana, Seličevica, Kalafat, Svrljiške planine, Jelašnička i Sićevačka klisura) sve prirodne lepote i da promoviše aktivan boravak u prirodi kroz bavljenje sportskim aktivnostima i očuvanje iste u saradnji  sa lokalnim zajednicama i kompanijama.

Stazama južne Srbije

Povezivanje udruženja/opština na jugu Srbije. Promocija lokalnih zajednica … Niš-Merošina, Prokuplje, Leskovac,….(Pirot, Vranje, Babušnica, V.Han, Aleksinac, Kuršumlija….).

Na ovom projektu sarađivaće TOOM (Turistička organizacija opštine Merošina), Planinarski klub “Toplica“ Prokuplje, Planinarski klub “Kukavica“ Leskovac, Udruženje građana „Zdravlje i blagostanje“ iz Merošine i Sportsko udruženje „Stazama juga“.

promocija niške transverzale