Treninzi: Kusača

Nedelja 04.02.2024. godine ⏰10:00 🗺️📍Prosek⏩Kusača⏩Prosek 📏12km

Ovoga puta na stazu kojom trenira vodi nas Ivona Velimirović jedna je od najpoznatijih i najuspešnijih žena iz Niša u ultra trail-u.

Iza sebe ostavila je nebrojano istrčanih kilometara i trka od kojih bi izdvojili Fruškogorski maraton na kome je učestvovala 10 puta na trci od 130km, Istru 2 puta na trci od 170km, 9 puta pretrčala je najdužu stazu na Staroj planini dužine 100+km, Dolomite 130km i Alpe koje zbog loših vremenskih uslova nije završila ali „vraticu se“ je njen moto koji je vodi dalje kroz svet ultra trail-a.

Sjajna atmosfera na Kusači. Dvadesetak trkača i ljubitelja prirode došlo je u goste našoj Ivoni.

Staza ni malo naivna, od starta pratio nas je poprilično jak uspon do vrha Vis (771mnv) odakle je jedna grupa krenula nazad a druga se sa vrha Kusače spustila prema selu Kunovica a zatim opet popela najvišu tačku planine samo sa druge strane.

Prateći greben uz neverovatan pogled sa planine, sišla je manje zahtevnim kuloarom do sela Manastir i kroz borovu šumu izašla na Kolo kamen odakle se uputila na krajnju tačku.

Hvala Ivoni na lepom gostoprimstvu i svim trkačima koji su došli da lepo nedeljno prepodne provedemo zajedno.

Vidimo se sledećeg vikenda!

Zahvaljujući sjajnoj sjajnoj organizaciiji @niska_trail_liga na slikama ovo izgleda kao ozbiljan trka, a u pitanju je bio nedeljeni grupni trening. Trke u sklopu organizacije se svako bliže, a prijave su otvorena na https://runtrace.net/
via TripAdvisor
vasmilaa