Treninzi: Niška banja segment trail

Prvi zajednički trening sa ciljem upoznavanja „trail“ trkača sa stazom „Niška banja segment trail“ Niške trail lige protekao je veoma dobro. Odaziv učesnika bio je dobar a činili su ga članovi planinaraskih klubova iz Niša @pskmosor @zeleznicarnis i @runningclubnis kao i trkači koji trenutno nastupaju bez klubova.

Grupa od tri učesnika koja je pešačila stazu, istu je savladala za 3h30′ što je 30′ brže od najavljenog. Dok je trkačka grupa koja je brojala petnaest članova stazu savladala u vremenu između 1h40′ i 2h15′ što je predstavljalo predviđeno vreme.

Ljubitelji „trail“ trčanja očekujte još zajedničkih treninga uskoro. Vodićemo vas raznoraznim stazama Suve planine, Kalafata, Seličevice, Svrljiških i Niških planina koje će biti prilagođene iskusnim trkačima i onima koji bi tek želeli da se probaju u ovakvoj avanturi.

Pozdrav do sledećeg druženja!

PS: dobar broj učesnika na trening došao je trčeći od svoji kuća, tako da je njihova pretrčana dužina mnogo veća od zadate.

Takođe doprinos treningu doneli su učesnici humanitarnog izazova @ktjclub ekipe. Njima posebno želimo uspeha i lake noge da istrče što više kilometara i pozivamo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da daju doprinos ovoj akciji tako što će poslati SMS sa tekstom 142 na broj 2407 i pomognu u lečenju i ozdravljenju Magdalene.

Prelepa timska energija uoči treninga! To je baš dalo na samom početku vetar (ne zimski ) u leđa, osećaj sportske solidarnosti. Taj faktor je jedan od najvažnijih ba grupnom treningu <3. I drugi podjednako važan utisak: staza je kraća, ali ima dovoljno izazova na njoj, posebno u snežnim i blago klizavim uslovima. Neverovatna razlika u vazduhu od tačke sa koje smo pošli gde smo i završili trening i samo malo iznad Koritnjaka, kao druga dimanziija. Pluća prezahvalna!
via TripAdvisor
@univerzumna